Till senaste kommentaren

Hjälpmedel för att öppna förpackningar

Finns det något redskap som man kan öppna korken på era förpackningar med?
Om man får problem med sina händer orkar man inte skruva upp korkarna med händerna. Alltså ett handikapp-hjälpmedel..

Kommentarer

 • Hej Brage!

  Vi på Norrmejerier tillhandahåller inte några hjälpmedel men efter en snabb sökning på internet så fann jag ett antal hjälpmedel som du kan se här. Det kan hända att din lokala butik har någon produkt som skulle fungera så hör även med dem.

  Jag hoppas att du finner det hjälpmedel du söker.

  Med vänlig hälsning
  Anders Kommunikatör
 • Eftersom det är många som har problem med dessa låga skruvkorkar hoppas jag att ni gör dessa dubbelt så höga. Jag tror då att de skulle bli lättare och greppa.
 • Hej AnneLie!

  Tack för ditt förslag!

  Vi utvärderar kontinuerligt våra förpackningsval. De som utvecklar och producerar de förpackningar vi använder oss av är Tetra Pak och anledningen till att vi har valt just den förpackning vi har för mjölk i enlitersförpackning är att den tar minst plats vid transport.

  Du kan prova att köpa mjölken i 1,5 L förpackningar som har något högre kork om du vill ha lättare att få grepp om korken.

  Med vänliga hälsningar
  Erika Kommunikatör
 • Varför har ni inte skruvkork på eran produkt choklad mjölken, tycker det skulle vara smart då man inte förbrukar den lika fort som vanlig mjölk eller vill kunna transportera den säkert efter att man öppnat förpackningen.
 • Hej Jonas!

  Tack för en bra fråga. Jag skickar din önskan vidare till ansvariga för produkt- och förpackningsutveckling.

  Med vänlig hälsning
  Anders Kommunikatör
 • Nä skruvkorkförpackningen är INTE bra! Svår att öppna för många, många brutna naglar för att få upp limningarna vid tömning, svår att tömma, många moment där, och man får inte ut det allra sista överhuvudtaget. Den gamla brick-packen (om den nu heter så) var väsentligt enklare att hantera, man fick ut allt och den blev också mindre i sopsorteringen. Att den här tar mindre plats vid transport är väl en fråga för dom som ritar och beräknar transportpallar och -volymer.

  Byt tillbaka!!
  Rolf Hansson
 • Hej!

  Vi kan tyvärr inte byta tillbaka till de gamla förpackningarna eftersom de maskinerna inte tillverkas längre och det finns inga reservdelar kvar.

  Vänliga hälsningar
  Pia Kommunikatör
 • Det finns en mängd hjälpmedel för skruvkorkar och förpackningar idag, så om man inte vill byta mjölksort kan man prova någon av alla de här: https://www.euforia.se/kategori/laga-mat/

  Annars går det även utmärkt med en gummiduk eller nötknäckare om man inte hittar något bättre. För oss med funktionshinder är förpackningar alltid ett gissel.
  Dan

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.