Av vilken anledning väljer Norrmejerier förpackningar med skruvkork?

På Norrmejerier har vi valt att ha skruvkork på våra förpackningar då det gör stor nytta när det kommer till livsmedelssäkerhet, produktkvalitet och minskat matsvinn. Dessutom ser vi att det tillkommer ett stort mått av bekvämlighet för konsumenten.

Förpackningar förslutna med skruvkork skyddar mejeriprodukter bättre än förpackningar utan skruvkork när det gäller livsmedelssäkerhet och produktkvalitet
När man öppnar ett mjölkpaket/filpaket/yoghurtförpackning utan skruvkork finns risk för att fingrarna kommer i kontakt med öppningen på förpackningen och att livsmedlet på så sätt kan kontamineras med bakterier. Med en förpackning med skruvkork kommer fingrarna inte i kontakt med öppningen på samma sätt och risken för kontaminering är väldigt låg.

Studier* visar att produktkvaliteten behålls under en längre period efter öppning i en förpackning med skruvkork än i en förpackning utan skruvkork. I en förpackning utan skruvkork försämras produktkvaliteten snabbt efter öppning. Mjölken/filen/yoghurten håller alltså längre i en förpackning med skruvkork efter öppning, vilket minskar risken för att produkten hinner bli dålig och måste hällas ut i vasken, dvs. risken för matsvinn minskar.

*Vill du läsa mer om en av studierna? Då hittar du den här: The cap as an essential safety feature
Norrmejerier

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.