Har ni karragenan i all grädde?

Hej!

Jag tycker att era produkter är bra och köper allra helst dem men jag har stött på ett problem och det är att er grädde innehåller stabiliseringsmedlet karragenan. Jag undrar om ni har någon grädde i dagsläget som inte innehåller karragenan? Jag känner till att många andra producenter har det och då är grädden endast värmebehandlad som jag förstår det. Annars så gör ni ett jättegott arbete och jag är jättetacksam över att ni finns och över det ni gör!
Johanna

Kommentarer

  • Hej Johanna!

    Tack för att du hör av dig och vad kul att du tycker om vårt arbete!

    Karragenan tillsätter vi i produkter med lång hållbarhet (långhållbarhetsgrädde, laktosfrigrädde matgrädde, mellangrädde), för att förhindra gräddsättning och hålla produkten stabil.
    Karragenan tillsätts i mycket små doser (ca 0.01%) och är en tillsats som är godkänd i livsmedel och är alltså noga studerad. I vanliga ”färska” grädden så tillsätts inget karragenan.

    Ha en fin dag!
    Vänlig hälsning
    Pia Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.