Norrmejerier lanserar "Störstmjölken" på 1,75 liter

Under hösten kommer Norrmejerier med en rad nya och efterlängtade produkter i det lokala mejerisortimetet. Efterfrågan på större förpackningar är en tydlig trend och även en större medvetenhet om matsvinn hos konsumenterna är några av drivkrafterna bakom nyheterna.

Vi ser ett tydligt skifte och en växande övergång till större förpackningar och detta är en av anledningarna till att vi nu lanserar en mjölkförpackning på 1,75 liter. Det handlar om storsäljarna mellanmjölken och standardmjölken som övergår till en 1,75 L förpackning, en storlek som blir unik på marknaden.

Förpackningen behåller samma bredd men blir något högre än den tidigare 1,5-litersförpackningen. Anledningen till att vi inte lanserar en 2-litersförpackning är att det skulle krävas att vissa butiker bygger om sina mejerihyllor för att rymma förpackningen.

Mindre klimatavtryck tack vare ny förpackning

Den större förpackningen innebär ett mindre klimatavtryck då det krävs mindre förpackningsmaterial per producerad liter mjölk. Utöver detta så kan vi transportera mer mjölk per rullvagn (den typ av vagn som används för distribution av mjölken) vilket innebär mer mjölk i varje lastbil och därmed minskar vi transporternas klimatpåverkan för mjölken. Störstmjölken ger med andra ord dubbla klimatfördelar.

Utöver detta kommer kartongen i förpackningen från ansvarsfullt odlad skog, korken och den yttre filmen är gjorda av växtbaserad råvara. Det innebär att förpackningen är helt förnybar.

Som alltid är alla produkter tillverkade av 100% norrländsk mjölk från norrländska mjölkbönder.
Norrmejerier

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.