Till senaste kommentaren

Varför har ni ingen ohomogenisenerad mjölk i ert sortiment?

Hej! Varför har inte ni någon ohomogeniserad mjölk med naturlig fetthalt typ Arlas ekologiska lantmjölk eller Åsens lantmjölk? Jag tycker att det är en stor brist i ert sortiment!

Kommentarer

 • Hej Kenneth!

  Vi gjorde en utredning för några år sedan om det skulle kunna gå att lansera en sådan mjölk men den resulterade tyvärr för oss som ett litet mejeri i sammanhanget att det inte skulle gå att göra på ett tillräckligt lönsamt sätt. Vi hade även utmaningar med att uppnå önskad kvalité på produkten i vår anläggning.

  Vårt uppdrag handlar ju om att hela tiden hantera vår mjölkråvara på ett så lönsamt sätt som möjligt för att säkra vår verksamhet och böndernas överlevnad i slutändan så ibland tvingas vi prioritera.

  Ha en fin helg!
  Vänliga hälsningar

  Pia Kommunikatör
 • Hej!
  Jag tror att ni har helt fel, eran utredning gjordes som du skrev för några år sedan. Idag är jag ganska säker på att intresset för den typen av mjölk är större och kommer att växa. Problem i produktionen måste vara till för att lösas. I Jämtland där jag nu bor finns förutom Arlas gammaldags mjölk och Åsens lantmjölk, jämtländsk mjölk från Rastens mejeri, ett litet lokalt mejeri hos vissa handlare. Vet inte om det finn något litet lokalt gårdsmejeri i ert upptagningsområde, förutom då i Jämtland där ni har en del mjölkproducenter.

  Med vänliga hälsningar
  Kenneth
 • Hej igen Kenneth!

  Det kan hända att efterfrågan kommer att öka framöver. De utmaningar vi har i vår produktionsanläggning kräver investeringar för att lösas, därav vårt val att inte gå vidare.

  Vårt ansvar är som sagt att förädla våra ägares, böndernas, mjölk till så lönsamma produkter som möjligt och skulle en ohomogeniserad mjölk möta alla våra kriterier för en lönsam produkt så finns såklart inga hinder för oss att lansera en sådan. Jag skickar vidare din önskan till de som beslutar i frågan så att den inte glöms bort.

  Med vänlig hälsning
  Anders Kommunikatör
 • Tack för svaret! Förstår problematiken med kostnader och produktion.
  Trevlig Helg
  Kenneth Hedin
 • Tänkte ställa samma fråga. I vår familj dricker vi nu Åsens gammaldags lantmjölk från Skåemejerier


  . Kan drickas även av den som är laktosintolerant utan att få ont i magen.
  Kanske ni skulle kolla läget en gång till.
  Vill ju gärna kunna köpa norrmejeriers och må bra utan att va rädd att blodkärlen slammar igen av sönderslaget fett
 • Hej Ulla!

  Tack för att du hör av dig, jag tar din önskan vidare i organisationen.

  Ha en fin dag!
  Med vänlig hälsning

  Elisabeth Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.