Till senaste kommentaren

Varför har ni inte nyckelhålsmärkta produkter?

Alla som har eller har haft hjärt- och kärlsjukdomar rekommenderas nyckelhålsmärkta produkter. Men hittar inte det i ert sortiment.
Urban

Kommentarer

 • Hej Urban!

  Tack för att du hör av dig med din fråga. All lättmjölk, mellanfil och lättygohurt uppfyller kraven för nyckelhålsmärkning. Mjölk ska ha en fetthalt under 0,7 % för att ha nyckelhål och fermenterade produkter som fil och yoghurt får max ha 1,5 % fett för att kunna märkas med nyckelhål.

  Det är inte alltid man sätter ut nyckelmärkningen. Men med rätt kunskap kan man ändå göra rätt val. Om du vill veta mer så finns det på livsmedelsverkets hemsida.

  När det gäller smaksatta produkter som fil och yoghurt har också en begränsning på max 4 % tillsatt socker och idag har vi ingen produkt som uppfyller den kravet.
  Verum lättfil 0,5% och lättyoghurt 0,5% har några smaker som ligger på ca 4,2-4,8 % tillsatt socker och är väl den som ligger närmast där. Mängden tillsatt socker deklareras tydligt så det går att hitt den informationen på både hemsida och förpackning. Norrmejeriers produkter

  Hoppas du hittar något som passar dig, fast vi inte har märkt våra förpackningar med nyckelhål.
  Ha en fin tisdag!
  Med vänlig hälsning
  Elisabeth Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.