Till senaste kommentaren

Varför kallas produkterna för Verum Hälsofil och Hälsoyoghurt när de innehåller socker?

Verum Hälsofil har funnits sedan 1989 och fick namnet Hälsofil tack vare de unika mjölksyrabakterierna som finns i produkten. De unika bakterierna forskades fram av professor Stig Holm och doktor Eva Grahn Håkansson på Umeå Universitet under 80- och 90-talet. Många tycker att osötade bär i t ex en syrlig fil smakar surt och därför har vi valt att söta Verums smaksatta produkter med naturligt socker, inte konstgjorda sötningsmedel. Vi arbetar kontinuerligt med smak och strävar efter att tillsätta så lite socker som möjligt. Vi har också flera naturella fil- och yoghurtalternativ som inte innehåller något socker.

Läs gärna mer om de goda mjölksyrabakterierna här: Magens bästa vän
Verum

Kommentarer

  • Jag är ingen sockermotståndare men man förvånas ändå över sockermängden som är större än motsvarande andra smaksatta produkter från andra aktörer. 5.5% i er verumfil. Bär är bär och de flesta vet nog att det inte är sött på det viset och ibland undrar man nästan om "folket" verkligen sagt sitt om sånt här ? Socker kostar ju även det pengar och varför inte ha 2% socker och vill man ha mer så får man fixa det själv typ........Många har ju dessutom nåt söta flingor i ändå.
  • Hej igen! Vi är varsamt sockrade i jämförelse med många andra aktörer, men det finns vissa konkurrentprodukter som har lägre sockerhalt än oss. Vi tillsätter socker i de smaksatta produkterna för att smaken ska bli så bra som möjligt. Sockret fungerar som en smakhöjare så att bären inte smakar för surt eller för skarpt osv. I Verums filsortiment finns flera naturella varianter, feta, lätta och ekologiska helt utan socker.
    Vänliga hälsningar

    Pia Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.