Till senaste kommentaren

Västerbottensost, hur hyvlar man den på bästa sätt?

Jag älskar Västerbottensosten men det är så svårt att få hela skivor av den.
Den bara smular sig och det blir så mycket spill. Kan ni tala om för mig hur jag ska hantera den så den går att skära med osthyvel eller ostkniv? Jag köper jättemycket men önskar få lite tips så jag slipper få så mycket spill.

Kommentarer

  • Hej Sylvia!

    Tack för att du hör av dig!

    En längre mognadstid och lagringsperiod innebär ibland en viss förändring i textur, man kan då uppleva osten som något sprödare och i vissa fall även med ett större inslag av kristaller, vilka båda kan innebära en större utmaning att skiva/hyvla osten och att den naturligt är smuligare än många andra ostar.

    Många konsumenter tycker att det här är en fördel om man tex tänkt använda osten till matlagning eller ostbricka. Så har du en ost kniv så prova den gärna annars är ett tips att ställa fram osten ett tag i rumstemperatur (ca 30-60 min) innan man skivar den.

    Ha en fortsatt fin dag!
    Hälsningar


    Pia Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.