Västerbottensost med animalisk löpe eller vegetabiliskt enzym
Västerbottensost har en lång historia bakom sig där animalisk löpe var det ursprungliga och naturliga sättet att tillverka ost. Vi tittar på att byta till ett vegetabiliskt enzym för att även vegetarianer ska kunna få njuta av vår ost.
Vår ambition är att vi i framtiden kommer frångå den naturliga löpen men detta tar tid och måste testas och i vår produktion. Vi vill säkerställa att vi behåller den unika smaken som just Västerbottensost har.
Vi kommer att kommunicera detta byte av enzym om och när det är klart.
Hälsningar från oss på Västerbottensost
Vår ambition är att vi i framtiden kommer frångå den naturliga löpen men detta tar tid och måste testas och i vår produktion. Vi vill säkerställa att vi behåller den unika smaken som just Västerbottensost har.
Vi kommer att kommunicera detta byte av enzym om och när det är klart.
Hälsningar från oss på Västerbottensost
Följ inlägget
0
följare
Tack för att du hör av dig!
Man säkert använda löpe från gris men det är inget vi har undersökt närmare. Vi använder endast löpe från nötdjur i våra ostar.
Ha en bra dag!
Vänliga hälsningar