Till senaste kommentaren

Har ni planer på att lansera även växtbaserade produkter?

När har ni planerat att släppa vegetariska växtbaserade produkter som veganer kan köpa? Idag tvingas vi importera havremjölk och annat från södra Sverige och Europa. Det vore ju trevligt med ett mer lokalt alternativ! 😀

MVH

Kommentarer

 • Hej Martin!

  Vi på Norrmejerier är väldigt medvetna om att det finns en efterfrågan på växtbaserade alternativ till mejeriprodukter. Norrmejerier är däremot ett mejeri som ägs av bönder och vårt uppdrag är därför att förädla all mjölk som de producerar till kvalitativa mejeriprodukter. Vi har därför inga planer på att börja producera växtbaserade produkter.

  Med vänlig hälsning
  Anders Kommunikatör
 • Finns det alltså ingen av dessa bönder som odlar havre?
  Martin
 • Hej igen,

  Den mark som bönderna äger används för att odla foder till djuren för att klara foderhållningen året runt.

  Med vänlig hälsning
  Anders Kommunikatör
 • Finns det inga bönder som kan tänka sig att ställa om och odla lite extra havre för en havredrycksproduktion, det vore är ju en kanonidé med ett norrländskt alternativ på havredryck!
  Love
 • Hej Love!

  Ja det var ingen dum idé men det finns tyvärr utmaningar som vi inte kan styra över.

  I norra Sverige finns inte förutsättningar för odling av havre som håller den kvalitet som krävs för att göra havredrycker. Däremot går det utmärkt att odla foderhavre till mjölkkor. Det skulle säkert gå att få till havre av livsmedelskvalitet på vissa gårdar vissa år, men det är alldeles för osäkra odlingsförhållanden för att bygga upp en produktlinje med norrländsk havre som råvara.

  Så även om en norrländsk havredryck vore en bra ide så finns helt enkelt inte förutsättningarna för detta. Norra Sverige har mycket bra förutsättningar för just odling av gräs och foderhavre, vilket gör Norrland till en region som lämpar sig extra bra för mjölkproduktion.

  Med vänlig hälsning
  Anders Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.