Till senaste kommentaren

Varför har ni bytt mjölk- och filförpackningarna?

Tidigare hade Norrmejerier en botten på förpackningarna som gick att vika ut. Det gjorde att vi konsumenter enkelt och effektivt kunde tömma ut det sista i förpackningen. Minskat svinn och hållbar konsumtion fick stöd av den förpackningslösningen. Sedan i våras kommer produkterna i en annorlunda förpackning med fast och fixerad botten. En klar försämring tycker vi.

Finns någon förklaring på varför ni ändrat och lista på fördelar för den nya förpackningsbotten?
Jens

Kommentarer

 • Hej Jens,

  Tack för din fråga och för att du väljer Norrmejerier.

  De maskiner som förpackade vår fil och vår mjölk i den sk Tetra Brik-förpackningen var väldigt gamla. Det fanns inte nya att köpa och reservdelarna var svåra att få tag i så vi var helt enkelt tvungna att byta ut stora delar av vår förpackningsutrustning.

  Vårt val när vi sökte nya förpackningar föll på de förpackningar du idag finner i butikerna. Vi är ett mejeriföretag som har som yttersta ansvar att förädla våra ägares (böndernas) mjölk till goda och kvalitativa produkter. Vad gäller förpackningslösningar så är vi beroende av de stora leverantörerna, i detta fall Tetra, och de förpackningar som de tar fram.

  Det finns fördelar med den nya typen av förpackningar kopplat till mindre matsvinn då produkterna behåller sin kvalitet längre. De nya förpackningarna innehåller även en högre andel förnybar råvara. Precis som du är inne på finns det även nackdelar som att korken kan vara svår att öppna i vissa fall, förpackningen kan vara svår att tömma på framförallt fil och yoghurt samt att förpackningen inte är lika lätt att vika ihop.

   Med vänlig hälsning
  Anders Kommunikatör
 • Hej!
  Tack för att utförligt svar. Förstår nu varför.
  Glad att själva förpackningen numer består av högre andel förnybart material. Med vänlig hälsning, Jens


  Jens
 • Hej igen Jens!

  Kul att du känner dig nöjd med vårt svar.
  Vi önskar dig en fortsatt skön sommar!

  Med vänlig hälsning
  Anders Kommunikatör
 • hej igen! Egentligen så behövs den gamla förpackningen främst när det gäller högvisköst innehåll som fil och yoghurt. Lite förvånad blir jag över att se att den lågviskösa mjölken minsann har tidigare förpackning med utvikbar botten. Konstigt, det behövs väl inte där, då det lätt går att hälla ut allt innehåll. Snälla byt förpackningar mellan dessa två produktgrupper så blir det ännu bättre. Med vänlig hälsning, Jens


  Jens
 • Hej Jens!

  Tack för att du är så engagerad och brinner i frågan. Vi tar med dina önskemål för framtiden. Just nu är det de här förpackningarna som gäller för våra produkter. Byte av maskiner är en stor kostnad och görs först de har uttjänat sin tid eller att det inte går att laga längre.

  Ha en fin dag!
  Med vänlig hälsning
  Elisabeth Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.