Till senaste kommentaren

Norrgott får en mer klimatsmart förpackning

Norrmejerier byter till en mer klimatsmart Norrgott-förpackning där plasten ersätts med återvunnen plast från returpet. Bytet sker i slutet av september och är en del av Norrmejeriers hållbarhetsarbete för att nå målet 100 procent materialåtervinningsbara förpackningar år 2025.

- Den nya Norrgott-förpackningen blir inte bara mer klimatsmart utan också betydligt enklare för konsumenterna att källsortera. Pappret runt byttan kan enkelt rivas av och skiljas från plasten vilket gör det smidigt att sortera lock och bytta som plast och resten som papper säger Anna-Karin Karlsson, hållbarhetsdirektör Norrmejerier.
Förpackningsbytet gäller alla Norrgott-artiklar, Norrgott normalsaltat, extrasaltat samt Norrgott mellan, såväl 300 och 600 gram.

Plasten i den nya förpackningen är en ny sorts plast, returpet, vilket är ett återvunnet material som på detta sätt används igen. Papperet som omsluter byttan är FSC certifierat (Forest Steward Council), vilket innebär att det är tillverkat av trä från ansvarsfullt skogsbruk där man tar hänsyn till naturvärden och skogens återväxt och kan enkelt separeras från plasten genom en perforering i papperet – det förenklar källsortering och materialåtervinning.

- Genom att använda returpet tas den plast som redan finns tillvara och återanvänds i nya förpackningar vilket sparar energi och minskar påverkan på miljön. Att tillverka ny plast kräver mycket naturresurser, bland annat fossil olja, och det är något som vi vill komma bort ifrån. Vårt mål är att inte ha någon fossil jungfrulig (nyproducerad) plast i våra förpackningar alls 2030 säger Anna-Karin Karlsson.

Norrmejerier

Kommentarer

 • Var kan jag köpa produkterna? Jag bor i Stockholm.
  Åsa Åberg
 • Hej Åsa!

  Tack för din fråga. Norrgott finns bara i Norrmejerier området, som är från Sundsvall och norrut.

  Ha en fin dag!

  Med vänlig hälsning
  Marlene Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.