Varför är Västerbottensosten så torr?
Hej!
Jag köper Västerbottensost nästan varje månad och använder den framför allt till matlagning men gillar även att ha den på min smörgås. Den ost jag nu köpt är alldeles för torr för att jag ska kunna hyvla den, den faller nästan i bitar.
Vad är det för fel på osten?
Hälsningar
Helen
Jag köper Västerbottensost nästan varje månad och använder den framför allt till matlagning men gillar även att ha den på min smörgås. Den ost jag nu köpt är alldeles för torr för att jag ska kunna hyvla den, den faller nästan i bitar.
Vad är det för fel på osten?
Hälsningar
Helen
Följ inlägget
2
följare
Tack för att du ställer denna fråga så att vi kan förklara anledningen till att du upplever att osten är svårare att hyvla.
Västerbottensost® lagras i minst 14 månader, därefter bedömer vi osten enligt våra högt ställda kriterier för ex doft och smak. Om osten inte uppnår dessa lagras den ännu en tid innan vi bedömer den på nytt.
Det här gör att vissa ostar har en längre lagringstid än andra för att uppnå sin fulla smak vilket tyvärr kan innebära att konsistensen på osten påverkas. Den kan upplevas som sprödare och därmed även svårare att hyvla.
Ett tips för att minska risken att osten smular är att temperera den ordentligt innan servering, ställ gärna fram osten minst 30 minuter innan servering.
Med vänlig hälsning