Till senaste kommentaren

Varför kostar Norrmejeriers mjölk mer än konkurrenternas?

Hej!

När jag handlar så kostar Norrmejeriers mjölk alltid mer än konkurrenternas mjölk. Vad är anledningen till detta?

Hälsningar
Roland

Kommentarer

 • Hej Roland och tack för en intressant fråga!

  Norrmejerier är en ekonomisk förening som ägs av de norrländska mjölkbönderna. Vårt uppdrag är att ge bra förutsättningar för en livskraftig mjölkproduktion i Norrland så att vi även i framtiden ska kunna erbjuda norrlänningarna lokala, norrländska mejerivaror. För att göra detta möjligt kostar vår norrländska mjölk lite mer än de stora livsmedelskedjorna och konkurrenterna.

  Norrland är inte bara vackert utan även till ytan stort. Vi är en liten mejeriförening (ca 7% av den invägda mjölken i Sverige) men verkar på närmare halva landets yta, det är därför också en större kostnad för vår förening att hämta in våra medlemmars mjölk.

  Men vi vet att våra mjölkbönders närvaro i hela Norrland har ett starkt stöd hos våra konsumenter och är mycket glada och tacksamma att de är beredda att betala lite mer för att kunna köpa lokalproducerade mejerivaror som görs på norrländsk mjölkråvara och samtidigt bidra till lokal sysselsättning, öppna landskap, lokal livsmedelsförsörjning och ett levande Norrland.

  Med vänlig hälsning
  Anders
  Anders Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.